Защо да избера пелетна камина от Мираж Терм

Защо да избера пелетна камина от Мираж Терм

Защо да избера пелетна камина от Мираж Терм? Това е въпрос, който сигурно си задавате.

     Камините на пелети Mirage MS17/MS17C са с водна риза и са подходящи за отопление на вашия апартамент, къща, офис, вила или заведение. Допълнително в модела MS17C сме добавили стаен вентилатор за повишаване на комфорта в помещението, в което е монтирана самата камина. Също така това дава възможност да спестите средства, като не поставите допълнителен радиатор/ конвектор в това помещение, а чрез добавянето на сензор за стайна температура можете да контролирате работата на вентилатора.
    Подобни продукти (камини) се произвеждат от много Български, Македонски, Турски и други фирми. Разликата между камините Mirage и повечето подобни продукти от останалите марки е във високата ефективност, постигната от горивната камера и топлообменника, в полза на изделията от Мираж Терм. В нашите камини изгорелите газове преминават през топлообменника четири пъти (четири хода на димния път). За разлика повечето конструкции на другите производители имат само два хода на димния път. В следствие на това остатъчната температура на димните газове в комина при повечето камини на другите производители е висока и топлината, вместо да остане в помещението, бяга през комина.
     Камините Mirage са проектирани така, че да усвоят максимално получената топлина преди димните газове да напуснат топлобменника и да излетят през комина. Ние мислим за Вас, така Вие, нашите клиенти, още от първия си ден започвате да харчите по-малко средства в сравнение с редица други отоплителни уреди.
    Отоплението с камина на пелети с водна риза и стаен вентилатор може да намали почти на половина разходите ви за отопление спрямо използването на конвенционално твърдо гориво, а до голяма степен и спрямо пелетна камина без вентилатор. Причината се крие в това, че често в помещението, в което е монтирана камината на твърдо гориво, стайната температура се повишава много или има големи колебания, за сметка на останалата част от жилището. Това със сигурност води до по-голям разход за отопление. Използването на стаен вентилатор с температурен контрол дозира топлината в рамките на вашите нужди и така не се стига до такъв преразход.
    Ние от Мираж Терм се стараем да създадем един продукт, който да предложи не само висока ефективност на горивния процес, но и визия, която да се съчетава лесно с индивидуалния интериор. Ето защо избрахме облицовката на камината да бъде от гранитогрес. Така цветът, моделът и визията на облицовката може да се смени във всеки един момент. Известна критика търпи размерът на челното ни стъкло, но реализирането на по-високоефективен топлообменник с 4 хода и неговите по-големи размери не ни позволи да увеличим размера на стъклото.
    Помислили сме и за лесното почистване на натрупващата се пепел. Почистването е процедура, която често се пренебрегва от потребителите, в следствие на това често се стига до неефективна или нестабилна работа на пелетните съоръжения. Нашите продукти са проектирани с дълбоки утаечни камери и съобразени димни пътища, така че процедурата на почистване да може да се извършва и по-рядко. Постарали сме се също така достъпът до ревизионните отвори за почистване да бъде много лесен. 
    Разбира се, апелираме всички потребители редовно да почистват своите съоръжения, независимо от производителя им!
    Нашите клиенти обичат продуктите на Мираж Терм. Отоплението на пелети с нашите камини и котли е истинско удоволствие.

Екипът на Мираж Терм
2019